Винаги съм се старала да се грижа за кожата на лицето си. За мен ежедневното почистване на кожата и нейната хидратация са най-важни. Като цяло, имам своите топ фаворите, но това не ме ограничава само до тяхното използване. Харесва ми да експериментирам и да пробвам нови продукти от различни брандове.

Последните няколко месеца, използвам следните продукти и мога да кажа, че съм доволна от това, което виждам в огледалото 🙂

Shiseido Waso Reset Cleanser Squad

Това е лимитиран комплект от три почистващи продукта, всеки със страхотен аромат. Към момента, мисля, че вече не се предлага, но Shiseido разполагат със страхотен арсенал от измивни продукти. Аз съм свикнала да мия лицето си сутрин и вечер и за мен това е ключов момент в грижата за кожата. Обожавам усещането след това – особено вечер, когато отмивам цялата натрупала се през деня мръсотия. Няма как да нанасяте крем върху мръсна кожа и да очаквате WOW резултати 🙂

Clinique Clarifying Lotion 2

Това определено е един от най-любимите ми продукти! Много харесвам усещането върху кожата си след като я обтрия с лосиона, толкова е гладка и чиста! Лосионът има ексфолиращо действие и целта му е да спомогне отстраняването на мъртвите клетки и по този начин да направи кожата по-сияйна и чиста.

Clinique ID Dramatically Different Hydrating Jelly Base + Clinique ID Active Cartridge Concentrate for Fatigue skin

Използвам този лек хидратант като база – серум активатор, преди нанасянето на хидратиращия крем. Текстурата му е изключително лека и попива много бързо. Подготвя кожата и подпомага за по-оптималното действие на хидратиращия крем. Използвам го в комбинация с пълнител с активен концентрат против умора.

Clinique Moisture Surge 72 Hour Replenishing Cream

Страхотен, страхотен и пак страхотен! Ползвам вече втора опаковка (и то от 75 мл) и обожавам този крем. Констистенцията му е гел-крем, лека, но същевременно хидратира много добре кожата, прави я супер мека и свежа. Ползвам го сутрин и вечер, като нанасям с масажни движения.

Ultimune Power Infusing Eye Concentrate

Преди време ползвах Ultimune за лице и засега не е имало друг продукт, който да му отнеме първото място. За съжаление, цената му е дооооста висока и не винаги е в унисон с бюджета ми 🙂 А що се отнася до продукта за очи, е той по нищо не отстъпва на този за лице. Нанасям сутрин и вечер, след крема, с леки, потупващи движения.

Допълващи продукти

Заедно с ежедневната грижа, използвам и няколко други допълващи продукта. Единият е ексфолиращ скраб Clinique Exfoliating Scrub, с който 2 пъти седмично масажирам кожата на лицето си, за да отстраня мъртвите клетки, а другият е страхотната маска Laneige Water Sleeping Mask – нея я нанасям 3 пъти седмично вечер.

Clinique SPF50 Mineral Sunscreen Fluid

Нищо от изброеното по-горе няма да е достатъчно ефективно, ако излагаме кожата си незащитена на слънце. Колкото и приятни да са слънчевите лъчи, те спомагат за стaреенето на кожата и формирането на пигментни петна, което, съгласете се, не е най-приятното нещо. Затова, като последна стъпка от сутрешната ми рутина, задължително нанасям фактор, дори и фон дьо тенът ми да е с такъв.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.