Някак съвсем неусетно се изнизаха цели 7 месеца и половина. Изпълнени с много емоции, усмивки и умиление те ме промениха по един прекрасен начин. Когато имаш дете всичко се променя – клише, но безспорен факт. Малкото съкровище заема своето място и всички стари навици изглеждат многооо далечни. Като цяло, въобще не мога да се оплача от безсъние или нерви. Малкият засега е много спокоен, обича да спи и да се храни. Смея да кажа, че си почивам и не се натоварвам особено много. Истината обаче е, че това спокойствие ми стои на бедрата.

По време на бременността си качих 18кг и от 57 станах 76 кг – всеки килограм равномерно разпределен по тялото ми. Бях сигурна, че с раждането ще сваля поне 10кг. Да, но не – свалих само 5. Цял месец по-късно все още бях 71кг, без изглед да отслабна. Два месеца по-късно, вместо да отслабна, качих още 2 кг. Сравнително лежерното ми ежедневие и липсата на особена физическа активност и хранителен режим определено оказаха влияние. Що се отнася до храненето – хранех се както винаги, с малки изкушения, но без да прекалявам. Постепенно за около 3 месеца, от 73кг станах 70кг и ми стана ясно, че без хранителен режим няма скоро да се отърва от килограмите.

След известно чудене и разпитване, получих доста положителни отзиви за Страхил Иванов. И така, след кореспонденция по мейл, попълване на анкета с въпроси за вкусови предпочитания, начин на живот и т.н, на 9-ти януари започнах личния си хранителен режим. Накратко, трябва да се храня 5 пъти на ден, през три часа и на всеки 10-11 дни имам по един зареждащ ден, в който хапвам нещо любимо. Режимът е доста разнообразен и смея да кажа лесен за изпълнение. Глад не съм изпитвала, дори намалих малко порциите си. Имам три основни хранения и две междинни – бадеми като втора закуска и плод като следобедна. За закуска редувам овесена палачина с кисело мляко с плод. Обядът ми се състои от пилешко или телешко с някакъв въглехидрат (картоф, боб, леща, кафяв ориз, киноа), а вечерята от риба със салата.

Десет дни след началото нямах търпение да видя какво ще покаже кантара. В заветния ден се събудих с огромно нетърпение. С голяма изненада видях, че съм свалила цели 2 кг без да гладувам и без особено движение. Този резултат ми даде страхотен стимул да продължа и месец по-късно вече съм с 5кг по-слаба! Хранителният режим трябва да се спазва 3 месеца, така че по-скромните ми изчисления, в края на март трябва да съм около 55кг.

Смея да кажа, че това е най-добрата диета (въпреки че не е точно диета), която съм спазвала. Съветвам всички, които искат да отслабнат здравословно, да посетят блога на Страхил Иванов – www.fitbg.net. Той е чудесен професионалист и ще изготви най-правилният хранителен режим за вас.

И най-важното – от размер 40 паднах на размер 38!

Очаквайте част 2 и 3! Надявам се ентусиазмът ми да се запази. Топенето на килограми – също!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.