В края на юни Пампорово откри своя летен сезон. Допреди този ден, признавам си, не бях стъпвала там. Сега се чудя как е възможно да съм пропуснала това приказно кътче на България!

Пътувахме за уикенда и се наложи да тръгнем в петък. Пътуването по АМ Тракия беше истински кошмар! Всички бяха тръгнали за морето и напрежението беше смазващо. В момента, в който слязохме от магистралата и минахме Асеновград започна истинската приказка. Пътят беше фантастичен! Зеленина! Толкова много зеленина! Истинско вълшебство за окото. С Д. си говорихме колко би било хубаво да минем по този път с мотор. Надявам се да го направим това лято!

Пампорово ни посрещна със 7 градуса студ, дъжд и вятър. Съжалих, че не бях подготвила багажа по-адекватно. За щастие, поне на малкия Димитър бях взела всичко необходимо.

Нашата лятна планинска разходка започна в събота сутрин. Грееше слънце и денят обещаваше да бъде изпълнен с приключения. Започнахме с представяне на Туристическия център. Тук посетителите могат да се запознаят с всички приятни активности, които им предлага лятно Пампорово – вело тур, пейнтбол, ATV, разходка по екопътека „Невястата“ и много други, за които можете да прочетете тук .

След центъра продължихме към отворения лифт – на такъв също не се бях качвала до този момент. За моя радост, малкият Димитър не се изплаши от височината, а се возеше с огромен интерес. А на върха беше страхотно! Качихме се на кула „Снежанка“, откъдето гледката беше УАУУУУ!

Досега винаги съм свързвала лятото с екскурзии и почивки на море. Планината никога не е била моето нещо, но след този уикенд нямам търпение пак да избягам с прохладната красота на това място.

Препоръчвам горещо на всички, които искат да се спасят от мръсотията на града. А освен това, децата ще могат да тичат на воля и чист въздух.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.